Спеціальні елементи водостоку - рішення нестандартних завдань

Спеціальні елементи водостоку - рішення нестандартних завдань

При купівлі водостоку Вам, швидше за все, запропонують стандартний набір елементів: ринви, труби і фітинги до них. А чи знаєте Ви, що існують ще й нестандартні елементи водостоку? Наприклад, в асортименті PROFiL є елементи, призначені для збору води, чищення водостоку, захисту від скупчення листя та ін. Давайте подивимося, які вони бувають і які завдання виконують!

Бокова лійка (ліва/права)

Така лійка ставиться в торці ринви. Якщо проводите монтаж водостоку самостійно, то цей елемент суттєво полегшує процедуру. Також, у порівнянні з прохідним зливоприймачем, використання бокової лійки обійдеться Вам дешевше - завдяки вмонтованій заглушці.

Сітка Levex Tube (довжина 2м)

Захищає водостік від засмічення листям в теплу пору року, перекриває доступ птахам і гризунам. Взимку сітка, встановлена у водостік, запобігає скупченню снігу в ринвах. Її наявність продовжує термін служби водостоку. Підходить сітка для системи 130/100.

Зливовий колодязь (з прямим/боковим зливом)

Поєднує водостічну трубу з каналізацією, тим самим перешкоджає затопленню ділянки. Універсальний для труб діаметром 75 і 100 мм.

Відведення для збору води

З ним легко збирати дощову воду, щоб потім використовувати її в господарських або технічних потребах. Відведення монтується безпосередньо до труби водостоку за допомогою з'єднувачів. Опустивши відкидну частину, направте воду з труби в ємність, яку потрібно наповнити. 

Ревізія для водостічної труби

Дозволяє перевіряти й очищувати водостічні труби, тим самим подовжує термін експлуатації водостоку.

  

Редукційний трійник

Такий трійник дозволяє з'єднати в один стояк труби різного діаметру 75 і 100 мм. Наприклад, коли необхідно відвести воду з дашка над входом в будинок (де, як правило, встановлюється система 90/75) в загальну водостічну систему 130/100.

Горло ринви

Якщо потрібно відвести воду з покрівлі, а її елементи перешкоджають встановленню стандартної ринви, - використовуйте горло ринви. Його застосовують для труби діаметром 100 мм. Також, у разі необхідності, до горла ринви можна приєднати ринву 130 мм.

 

Кут ринви нестандартного градусу

Класичний кут покрівлі становить 90 ° або 135 °. Якщо у Вашій покрівлі інші показники, Вам знадобиться кут ринви нестандартного градусу. Під замовлення можна виготовити кути ринви від 70 ° до 170 °.

 

З'єднувач ринви з вкладкою

Робить систему більш міцною, виступаючи в ролі додаткового ребра жорсткості. Вкладка щільно фіксує ринви в з'єднувачі, забезпечуючи рівномірне відведення води без затримок між торцями ринв. Такою вкладкою оснащений тільки з’єднувач в системі PROFiL 130/100. 

 

Коліно труби нестандартного градусу

Щоб обійти архітектурні виступи на фасаді будівлі, знадобиться коліно водостічної труби. Стандартне коліно 60 ° підходить в більшості випадків. Для нестандартних ситуацій є можливість виготовити коліно труби від 70° до 170°.

Елементи водостоку, описані вище, - більше, ніж просто аксесуари. Вони вирішують нестандартні завдання і допомагають підібрати повноцінну водостічну систему для покрівлі будь-якого рівня складності. Вирішуйте нестандартні завдання легко.