Купити водостічні системи можна в будь-якому місті України

Купити водостічні системи можна в будь-якому місті України

Чим ближче до завершення будівництва або заміни покрівельного покриття, тим гостріше постає питання який, а головне, де купити водосток. Донедавна жителі великих міст мали значну перевагу, адже тут є і великі будівельні гіпермаркети, і будівельні ринки. Та й великих чи дрібних фірм, які займаються монтажем та продажем водостічних систем хоч греблю гати. Але, з розповсюдженням торгівлі через інтернет, ситуація дещо вирівнялася. Так, мешканцям невеликого міста чи селища досі складніше помацати товар наживо перед покупкою. Але все що відноситься до розрахунків, ціни та доставки водостічної системи, то стало набагато простіше. Можна оформити покупку онлайн з будь-якого регіону України. Як приклад розглядатимемо властивості та доступність до покупки водостоку PROFiL (Польща).

Навіщо потрібен водосток, і що буде якщо відкласти його монтаж на рік - другий

Відразу хочемо відмовити тих, хто думає відкласти установку водостічної системи, на сезон - інший. Так, ми розуміємо, що під фінал будівництва грошей залишається все менше і доводиться економити. Але краще відкласти щось у внутрішньому оздобленні перезимувати з десь не штукатуреними стінами, ніж залишитися без водостоку. І ось чому:

  1. Вітер кидатиме стікаючу воду на стіни. Якщо в теплу пору року вода висихатиме без особливих наслідків, то в міжсезоння високий ризик, що вода вбереться в штукатурку і там замерзне. А це мікротріщини, потім їхнє розширення від льоду, і наступного року вже потрібен ремонт фасаду. І не факт, що він обійдеться дешевше за встановлення водостоку.
  2. Цвіль та грибок на стінах, які не встигатимуть просихати. Стіни повільно накопичують і повільно випаровують вологу. У нормальному режимі водостічна система відводить дощову воду з даху. І на стіни потрапляють лише невеликі бризки і краплі, що пролітають, які здув вітер. А якщо водостоку немає, і вода падатиме з карнизу суцільною стіною, то навіть невеликий вітер призведе до того, що половина цього потоку опиниться на стінах. Навіть якщо стіни не боятимуться вологи, наприклад, у вас клінкерна кладка, то мокра стіна – це причина розвитку цвілі та грибка вже всередині приміщення. А деякі види цвілі небезпечні для здоров'я. Та й від звичайної цвілі, якщо вона один раз вже з'явилася, позбавиться досить важко. Навіть якщо через рік ви поставите водосток і на стіни вже не потраплятиме стільки води, то цвіль може залишитися.
  3. Підтоплення або підвищена вологість у підвальних чи цокольних приміщеннях. Водостік не просто збирає воду з даху, а й відводить її подалі від фундаменту та навколишньої відмостки. Якщо водостічної системи немає, то вода просочує ґрунт і просочується у підвальні приміщення. Особливо якщо є якісь дефекти гідроізоляції.
  4. Просідання і часткове руйнування фундаменту — це найважчі наслідки. Вода насичує ґрунт, навколишній фундамент, і він втрачає значну частину несучої здатності. І висока ймовірність просідання одного з кутів, тріщин у фундаменті та стінах. А усунути такі проблеми дуже складно і дуже дорого.

Як вибрати якісний пластиковий водосток

Те, що водосток необхідний ми визначили. Де його краще купити розберемося пізніше. Тепер потрібно зрозуміти, як відрізнити хороший і довговічний водосток від ненадійного, який потече або вигорить уже за пару років. Проблема в тому, що новий водосток виглядає однаковим добре, особливо на фотографії в інтернеті. Отже, потрібно поставити правильні питання продавцю, попросити показати підтвердження тощо. Для цього ми познайомимо вас із критеріями якості водостічних систем, озброївшись якими ви зможете відрізнити якісний водосток від не дуже.

  1. Товщина стінок водостічних труб та жолобів. Нормальною товщиною вважається 1,5 мм. Кожна десята міліметра це плюс кілька років реальної експлуатації, а головне – приріст до міцності. Це здатність витримати вагу снігової шапки льоду і т.д. Водостік із товщиною стінок 1,1-1,3 мм краще взагалі не брати. Якщо у якогось із брендів товщина жолоба 1,4, а труби 1,1-1,2мм (труба замкнута і міцніша за жолоби сама по собі) це ще прийнятно, але на межі. Краще купити водосток із достатньою товщиною, наприклад, товщина стінок водостоку PROFiL – 1,635 мм.

  1. Сировина. При виробництві використовується як первинна, так і вторинна сировина або їх комбінації. При виготовленні водостоку PROFiL використовується тільки первинний пластик і барвники та стабілізуючі добавки, що пройшли сертифікацію в ЄС. Водостічні системи, при виготовленні яких використовувався вторинний ПВХ, теж можуть бути якісними. Але це все ж таки група ризику. Іноді буває, що при формуванні до деталі потрапляють крупинки нерозплавленої пластмаси. Їхній розмір іноді досягає 0,5-1 мм, а це від третини до двох третин товщини. Така крупинка може послабити конструкцію, але найчастіше проявляються косметичні дефекти тут через пару років з'являється цятка (зірочка). Це не критично, але на виробах із первинного пластику такого не буває. Водостік із вторинного пластику цілком можна брати, якщо йдеться про реконструкцію старих сільських будинків, допоміжних споруд тощо. Єдине, що не рекомендуємо купувати білий водосток із вторинного пластику – він досить швидко жовтіє. В іншому ж вирішальним може стати питання ціни. Водостік з первинного пластику бездоганний, але коштує трохи дорожче. З вторинного гарний, але можуть бути неприємні нюанси.
  2. Метод виробництва, фарбування та додавання стабілізуючих добавок. Існує дві конкуруючі технології виробництва пластикового водостоку:
  • Моноекструзія – це коли деталь виходить монолітною з рівномірним розподілом у масі всіх добавок та барвників.
  • Коекструзія – це коли формується дво- або тришарова деталь. Спільно видавлюються і з'єднуються в уже готовий виріб матеріали з різними властивостями. Саме зовнішній шар відповідає за зовнішній вигляд (барвник зосереджений саме в ньому) та за УФ стабільність.

За якою технологією був виготовлений водосток, можна зрозуміти, якщо подивитися на зріз. Двошарова структура буде помітна: внутрішній шар світліший або сіруватий у порівнянні з насиченим зовнішнім. У монолітних деталей такої різниці не буде.

Двошаровий водосток завжди буде дешевшим, оскільки загальна кількість барвника та стабілізуючих добавок буде меншою. Але такий водосток боїться подряпин. Адже якщо подряпина досить глибока, то вона може оголити внутрішній шар. Та й втрачати колір під дією ультрафіолету такий водосток буде швидше, порівняно з фарбованим у масі.

  1. Ущільнювач. Пластиковий водосток з'єднується без клею та механічного кріплення. Герметичність забезпечується з допомогою еластичних вставок. Вони не тільки герметизують стики, а й дозволяють елементам водостоку злегка зміщуватися для компенсації температурних розширень. Герметичність при цьому порушуватись не повинна. Для цього ущільнення повинні бути досить широкими та виконаними з матеріалу, який не втрачає властивостей еластичності в мороз та в спеку. Ущільнювачі водостічної системи PROFiL роблять з EPDM каучуку, який зберігає властивості в діапазоні температур від -60 до +120 ° С протягом десятиліть. Цей же матеріал використовують у автомобілях при ущільненні дверей та багажників.

Не менш важливий розмір та форма ущільнювальних вставок. На фото нижче порівняння на лівій частині ребристе ущільнення водостоку PROFiL шириною 20 мм, а на правій частині іншого бренду, що не досягає навіть 10 мм.

C:\Users\serdyuk\Desktop\products\Profil\конкуренты\photo\docke.JPG

Не менш важлива репутація та час на ринку. Якщо водостічні системи бренду продаються протягом 15-20 років, це хороший аргумент вибрати перевірену продукцію. Це зовсім не означає, що водостічні системи, які з'явилися 2-3 тому погані, просто ще не пройшло достатньо часу, щоб переконатися в якості та довговічності. При виборі нових брендів потрібно дивитися на інші параметри, сюди відноситься термін і умови гарантії. Краще попросити вислати зразок гарантійного талона з усіма умовами, щоб переконатися у прозорості та взагалі зрозуміти у яких випадках гарантія працює, а у яких ні.

Чи складно змонтувати водостічну систему своїми руками

Для встановлення пластикових водостоків достатньо базових навичок роботи з будівельним інструментом. Якщо вивчити інструкцію з монтажу водостоку PROFiL, і ще кілька відеоуроків, то можна впоратися самостійно. Правда будьте готові до того, що самостійно монтувати водосток ви будете набагато довше, ніж майстри, які займаються подібною роботою щодня. Крім того, краще взяти кілька елементів про запас, адже є ймовірність, що деякі деталі будуть зіпсовані, не там обрізані, або не там вирізані отвори і потрібно буде виходити з ситуації. Зрештою, економія по грошах, напевно, буде, але несуттєва.

Але якщо будівництво — це не ваша основна діяльність краще все ж таки найняти бригаду монтажників.

Але щоб бути здатним проконтролювати їхню роботу корисно знати загальні принципи монтажу та розрахунків.

Для полегшення розрахунків водостоку PROFiL на сайті є спеціальний розділ, де можна зробити попередній розрахунок у спеціальному калькуляторі. На початку, потрібно вибрати з декількох типових варіантів найближчий до реального даху. Потім ввести параметри — довжину карнизних звисів і схилів. Далі потрібно визначиться з кольором та отримати перелік елементів водостічної системи. Звичайно реальний дах може відрізнятись у нюансах від готових варіантів і швидше за все список потрібно буде відкоригувати.

Де краще купити водостічну систему: у монтажної, чи торгуючої організації

Купити водостічну систему можна з доставкою або під самовивіз, а можна домовитися з будівельно-монтажною організацією та замовити водосток під ключ.

Який із цих варіантів вигідніше складно відразу сказати. Якщо ви точно монтуватимете водосток своїми руками, то просто купити у організації, що торгує, буде простіше. Серед наших партнерів є як торгуючі, так і монтажні організації, купити водосток PROFiL можна як в одних так і в інших. Ціна буде однаковою. Єдиний момент, будівельно-монтажна організація може відмовитися від продажу якщо ви не будете замовляти роботу. Це пов'язано зі специфікою ведення їхнього бізнесу. У них не завжди є транспорт просто для доставки та значні складські запаси. Але найчастіше просто купити водосток можна і через будівельно-монтажну організацію.

А якщо ви вирішили доручити монтаж водостічної системи професіоналам, то найвигідніше купувати і водосток, і послугу монтажу в одному місці. Адже на комплексному замовленні можна отримати знижку. Та й з розрахунками та вимірами монтажники допоможуть краще, ніж продавці.

Чому вигідно купити водостічну систему в будь-якому регіоні через наш сайт

Через наш портал можна купити ринву в будь-якому місті України. то можна зробити якщо перейти до розділу Де купити. Там є інтерактивна карта та рядок пошуку. Можна ввести назву свого міста або вулиці великого міста і на карті з'явиться список найближчих дилерів, у якого можна купити водостічної системи PROFiL. Ось зразок видачі для міста Рівне.

Кожному дилеру надано унікальний номер. Цей номер потрібно назвати оператору нашого кол-центру, ми з'ясуємо, чи конкретний дилер виконає ваше замовлення. Якщо з якоїсь причини вибрана організація не зможе виконати замовлення, то ми знайдемо іншого партнера, у якого можна купити водостічну систему та/або замовити монтаж, і передамо контакти.

Як бачите з нами зручно працювати:

  1. У нас є складський запас на всіх 26 регіональних складах та представництвах.
  2. Крім регіональних складів у нас розвинена мережа дилерів, серед яких є як торгуючі, так і монтажні організації, і ви точно знайдете когось, хто досить близько від вашого будинку.
  3. Якщо ви є представником торгуючої або монтажної організації, то можете стати партнером і отримати спеціальні умови. Для цього потрібно зв'язатися з нами по телефону або залишити заявку через чат онлайн. І через якийсь час з вами зв'яжеться наш регіональний менеджер.

Якщо виникли будь-які питання щодо характеристик або можливості купити водостічну систему PROFiL у вашому місті, телефонуйте. Обов'язково знайдемо спосіб допомогти вам.