Комплексне водовідведення. Системний підхід

Комплексне водовідведення. Системний підхід

Відведення води з покрівлі – дуже важливий процес, як під час будівництва, так і реконструкції будинку. Мало відвести воду з даху на землю! Чому? Без організованого водостоку вона може нашкодити будівлі, – від невеликого забруднення до конструктивного руйнування.

Наслідки відсутності комплексного відведення води

Розмиваються тротуарні доріжки

Ожеледиця

 

Вимивається грунт з присадибної ділянки та з'являються підтоплені території

 

Виникають тріщини в фундаменті

 

Необхідне встановлення системи, в якій водостік відводить воду з даху будівлі, а лінійне водовідведення направляє її далі в каналізацію.

Водостічна система PROFiL і лінійне водовідведення Hauraton - найкраще вирішення даної проблеми. Комплексне водовідведення не просто усуває проблеми - воно запобігає їх виникненню. І тим самим економить значні кошти. Адже інакше вони б знадобилися на ремонт або реставрацію будинку і території.

 Польські водостоки PROFiL

Виробляють з високоякісного полівінілхлориду (ПВХ). Матеріал відмінно витримує навіть екстремальні навантаження, у вигляді зливових дощів влітку і намерзання льоду і снігу в зимовий період. Завдяки продуманій формі елементів при правильному монтажі виключений перелив води з ринв навіть при рясних опадах. Поверхня водостоків вирізняється стійкістю до хімічного впливу та УФ-стабільністю. Герметичність забезпечують надійні каучукові ущільнювачі. Вони компенсують температурне розширення, і водостоки PROFiL успішно працюють в діапазоні температур від -50 до +60 ° С навколишнього середовища.

Лінійне поверхневе водовідведення представляє собою дренажну систему з накритих решітками горизонтальних лотків. Водовідведення на ділянці облаштовують так, щоб ефективно зібрати воду з усієї її площі. Вода, що стікає з водостоків потрапляє в водовідвідний канал, а потім зливається в дренажний колодязь або зливову каналізацію.

Лінійне водовідведення Hauraton (Німеччина)

Це простий, надійний і ефективний спосіб організації збору і стоку води на ділянці. Канали-лотки виготовляють з міцного поліетилену з добавками поліпропілену (PE-PP). Це робить систему водовідводу стійкою і міцною, як в процесі монтажу, так і протягом усього терміну експлуатації. Канали зберігають міцність в морозну погоду і стійкість до сонячних променів в спекотну пору. Дренажні системи Hauraton екологічно безпечні і допускають стовідсоткову переробку. Особливість системи - вона без проблем витримує навантаження від проїзду легкового автомобіля. А решітки (видиму частину системи) можна замовити як з пластику або оцинкованого металу (система TOP), так і поліаміду - із зовнішнім виглядом «під чавун» або унікальним щілинним дизайном (система Recyfix PRO). Влаштування лінійного водовідведення дозволяє забути про необхідність виконувати значні дренажні роботи.

Система Hauraton TOP

Система Hauraton Recyfix PRO

Більш детально про систему лінійного водовідведення Hauraton можна дізнатися тут

Водовідведення потрібне на дачі, на присадибній ділянці поруч з житловим будинком, біля гаража, господарських будівель і т. д. Система лінійного водовідведення Hauraton в парі з водостічною системою PROFiL забезпечать організоване відведення води усюди, де це необхідно. Комплексне водовідведення буде надійно захищати споруди від руйнівного впливу вологи. І як результат - красивий фасад будинку і доглянута ділянка.