Як обрати водостік, котрий не втрачає колір

Як обрати водостік, котрий не втрачає колір

Водостічні системи тісно увійшли у перелік необхідних засобів захисту будь-якого будинку, надійно оберігаючи його від руйнівного впливу опадів. Звісно, запобігти попаданню води і снігу на дах будинку, однак керувати цією стихією цілком здатні.

Сніг і вода з покрівлі, яка перша приймає атмосферні навантаження, легко відводиться за допомогою водостічних систем, запобігаючи руйнуванню будівлі.

Як же обрати хорошу водостічну систему, яка б поєднувала в собі надійність, естетику і, при цьому, слугувала не один десяток років? Якщо ви вирішили установити якісний водостік, то економія в цьому випадку недоречна. Однак, це не означає, що платити доведеться величезну суму. Сьогодні виробники дбають про те, щоб якісні системи водовідведення не били по кишені рядового покупця.

Перше, на що слід звернути увагу під час вибору водостоку – це матеріал, з якого вони виробляються. Традиційно, водостічні системи вироблялись з металу, але з приходом доступної та сучасної сировини на ринок, ситуація сильно змінилась. Значно більше споживачів обирають практичність та доступність, які і втілюють в собі пластикові водостічні системи.

На цей момент на будівельному ринку споживачу пропонують якісні водостоки з пластику, металу та міді. І усе ж таки як обрати водостік, який і через 20-30 років, як і раніше, буде не тільки захищати будинок від води, але й тішити вишуканий смак справжнього естета?

Отже, пластикові водостоки. Виготовляють їх з полівінилхлориду (ПВХ). Цей матеріал відрізняється пластичністю, легко справляється з температурним діапазоном від -50 до +60 градусів, не здатний іржавіти, не схильний до окислення. Також пластик більш стійкий до хімічного впливу, наприклад, набагато краще справляється з експлуатацією поблизу підприємств хімічної промисловості або солоних водойм.

 

PROFiL НАДІЙНИЙ ВИБІР

Виробники на пластикові водостоки дають гарантію, у середньому, 10 років, що підтверджує їх надійність і довговічність. З часом, у процесі експлуатації, їх фізичні властивості не змінюються, а усі з’єднання і стики, за умови правильного монтажу, залишаються, герметичними. Усі комплектуючі такого водостоку мають так названу «молекулярну пам’ять», що дозволяє їм відновлюватися до попереднього стану, якщо деформуюче навантаження перестає діяти на водостік.

Важливо щоб матеріал, з якого виготовляється водостічна система, вироблявся з первинної сировини, саме завдяки цьому він залишається достатньо пластичним, щоб справлятися з фізичними навантаженнями і лінійним розширенням. Також, важливо щоб водостік ефективно зберігав колір протягом багатьох років. У водостоках, елементи котрого вироблені з одного, цільного слою ПВХ, на етапі переробки сировини барвник додається безпосередньо в масу полімеру, завдяки чому водостічна система прослужить довго і, що досить важливо, збереже рівномірний колір протягом багатьох років, не вигоряючи, і не втрачаючи первісне забарвлення. Споживач може бути спокійним, що кольорова палітра, котра була обрана їм до свого дому, залишиться в первинному вигляді.

При виборі водостічної системи обов’язково слід звернути увагу на те, що погодні умови, які постійно змінюються, безумовно, впливають і на водостік. Вплив ультрафіолетових променів вимагає певного захисту. З цією метою до складу ПВХ додаються спеціальні стабілізатори, що захищають водостік від втрати кольору.

Металеві водостоки з полімерним покриттям поєднують у собі якості металевих водостоків і водостоків з ПВХ. В основі елементів водостічної системи використовується оцинкована сталь, яку, з метою захисту від впливу корозії і захисту довкілля, покривають з обох сторін полімером. Водостік надійно захищає дім від води, стійкий до коливань температури, під час рясних дощів і снігопадів, легко витримує їх масу. Однак, що стосується стійкості до механічних пошкоджень, то тут металеві водостоки програють водостічним системам з пластику, оскільки будь-яке пошкодження, навіть подряпина, буде набагато помітніше. Але, при правильному та постійному догляді, такі водостоки можуть прослужити до 50 років, не міняючи якість кольору і прикрашаючи дім своїм зовнішнім виглядом.

Найбільш довговічними водостоками є водостоки з міді. Ці водостоки прекрасно витримують температурні перепади: від високих до низьких, не іржавіють і не вигоряють на сонці. Володіють високою міцністю, і експлуатація такої системи може тривати до 100 років. Істотним недоліком такої системи є те, що ціна на них, по зрівнянню з пластиковими водостоками, може бути вищою в 5-8 разів, і часом, не під силу звичайному споживачу.

На ринку будівельних матеріалів ви завжди зможете обрати водостічну систему, яка буде відповідати вашому смаку і фінансовим можливостям.

 

PROFiL НАДІЙНИЙ ВИБІР