Як знайти магазин з продажу водостоків в Україні

Як знайти магазин з продажу водостоків в Україні

Водостічну систему можна купити практично скрізь, навіть у невеликих селищах є магазини або точки на будівельних ринках, де можна замовити водосток. Але питання у тому, якої якості буде ця система. Ми хочемо розповісти, як можна купити одну з найкращих водостічних систем із пластику в Україні. Йдеться про водосток PROFiL (Польща) і в цій же статті ми дамо критерії якості пластикової водостічної системи, щоб не бути голослівними, рекомендуючи купити водосток PROFiL.

Де вигідніше купити водосток – магазин, інтернет чи монтажна організація

Шлях до вашого водостоку може бути коротшим, ніж ви думаєте, не далі, ніж до вашого комп'ютера або навіть мобільного телефону. Зараз порівняємо за зручністю та перевагами різні способи покупки водостічної системи.

C:\Users\Admin\Dropbox\Мои сочинения\Копирайтинг\Мизол\Профил статья выбор магазина\Точки продажи водостока.jpg

  1. Магазин – маються на увазі будівельні магазини, великі гіпермаркети та стаціонарні точки продажу водостоку на будівельних ринках. Почнемо з переваг:
  • можна оглянути товар, помацати наживо, порівняти кілька варіантів водостоку;
  • є певне місце, куди можна під'їхати купити, поміняти, докупити.

Але є й недоліки:

  • досить часто це відсутність повного асортименту елементів та кольорів на складі;
  • ціна водостоку часто сформована не тільки з надбавочної ринкової вартості, але й зав'язана на ряді факторів, як плата за оренду складу, роботу персоналу, та інше
  1. Будівельно-монтажні організації також продають водостічні системи та інші будматеріали. Крім того, у них можна замовити водостічну систему під ключ і це одна з ключових переваг цього варіанту.
  • можуть допомогти з розрахунками та вимірами майбутньої водостічної системи;
  • можуть виконати всю роботу - швидко і з гарантією, що не завжди можливо, якщо монтувати водосток своїми руками;
  • доставка, швидше за все, буде включена в комплекс робіт.

Недоліки будівельно-монтажних організацій:

  • якщо не плануєте замовляти монтаж, можуть виникнути проблеми з доставкою або ціна виявиться іншою;
  • монтажні організації є не скрізь.
  1. Замовити через інтернет. Сюди входить як класичний пошук та покупка в інтернет-магазині. А також варіант, який пропонуємо ми – пошук найближчого магазину або дилера, який є нашим представником. І які працюють за рекомендованими цінами. Так ви зможете купити водосток без переплат і у найближчому магазині, чи будівельній організації.

Переваги покупки водостоку PROFiL через інтернет:

  • зручно - описи, ціни та параметри для розрахунків доступні цілодобово, все, що потрібно мати це комп'ютер або мобільний телефон, підключений до інтернету;
  • частіше є вибір і доступний водосток високої якості, а не лише найдешевший;
  • відпрацьована система доставки за рахунок великого потоку клієнтів, тоді як у маленькому магазині може бути все набагато складніше.

З недоліків – не можна перевірити товар наживо і потрібно керуватися відгуками та документами. Але якщо на водосток є сертифікати та протоколи випробувань – то це вже великий плюс. Сертифікати на водосток PROFiL можна знайти в тому ж розділі, де й умови гарантії.

Який водосток кращий

Це споконвічне питання, на яке складно дати однозначну відповідь. Але оскільки найчастіше коливання та порівняння йдуть з приводу вибору металевого та пластикового водостоку, ми зробили порівняльну таблицю. Тільки врахуйте, що всі переваги та недоліки стосуються лише якісних водостічних систем. Кольорами позначено, наскільки сильно виражена перевага для тієї чи іншої характеристики. Чим більш насичений зелений колір, тим краще.

ХарактеристикаМеталевий водостокПластиковий водосток
МіцністьДуже висока, з великим запасом відносно розрахункового навантаженняДостатня для функционального навантаження, але поступається сталі
ГорючістьНе горить зовсім та не виділяє ніяких речовин якщо потрапляє в полум'яНе підтримує горіння та відносится до самозагасаючих матеріалів, але все ж не до негорючих
Стійкість до корозіїІржавіє, при монтажі неминучі подряпини та оголення кромок, а звідти, з роками, іржа розповсюджується на всю поверхню деталі водостокуНе іржавіє зовсім, не чутливий до подряпин
ВагаЗначна, що підвищує ціну доставки та навантаження на на карнизний звисДосить мала, а це плюс до низької ціни доставки та зручності монтажу
Простота монтажуДостатьно проста, хоча складніша в порівнянні з пластиковими водостокамиПроста, потрібен елементарний будівельний інструмент та базові навики в будівництві
ДовговічністьВелика від 30 до 50 роківДостатньо велика, гарантія 10 років, а розрахунковий термін експлуатації  15-20 лет
ЦінаВища в порівнянні з пластиковим водостоком в 1,5-2 разиНайдоступніші з усіх варіантів водостічних систем

Найчастіше вирішальним фактором є ціна. Саме хороші експлуатаційні характеристики та вигідніша ціна призвели до того, що понад 80% усіх водостічних систем, проданих в Україні – пластикові.

На що дивитися під час вибору водостоку в магазині

Якщо ми визначилися, що будемо шукати магазин, де можна купити пластиковий водосток, то треба розібратися як відрізняти якісний та довговічний водосток від не дуже хорошого. І ось на що треба звертати увагу:

  1. Сировина – тільки первинна сировина гарантує бездоганний зовнішній вигляд та тривалий термін експлуатації. Це не означає, що водостічні системи, що містять вторинний пластик, погані. Просто потрібно бути готовим до того, що колір вони втрачатимуть швидше. Також можливе виникнення невеликих цяток, якщо при формуванні деталі в розплаві залишалися нерозчинені гранули вторинного пластику.
  2. Товщина – жолобів та водостічних труб. Якщо товщина менше 1,5 мм, це має спричинити настороженість. Якщо реальна товщина стінок виявиться 1,1-1,3 мм, то такий водосток краще не купувати. Товщина стінок елементів водостоку PROFiL ≥1,6 мм.
  3. Спосіб виробництва, розподіл барвника та стабілізуючих добавок. Кращі показники довговічності та збереження кольору виходять, коли барвник та УФ стабілізатори рівномірно розподілені у масі виробу. А таке можливо лише за способу виробництва моноекструзією. Не всі водостічні системи виробляються за цією технологією. З метою економії барвників та стабілізуючих добавок багато виробників роблять водосток за двошаровою технологією (коекструзії). У цьому разі барвник зосереджений лише у зовнішньому шарі, а внутрішній несе основне механічне навантаження. Такий варіант виглядає так само добре, поки новий, але швидше вигоряє і боїться глибоких подряпин, які можуть оголити незахищений внутрішній шар.
  4. Еластичні ущільнення є критично важливим елементом водостоку. Якщо ущільнення погані, водосток почне протікати вже через пару років. Хороші ущільнення мають бути досить широкими і мати достатньо профільовану (ребристу) поверхню. Це важливо тому, що пластик має помітний коефіцієнт температурних розширень. І елементи, наприклад, жолоб щодо з'єднувача, повинні мати можливість злегка зміщуватися. Це необхідно для компенсації температурних розширень. Еластичний ущільнювач повинен дозволяти рух і зберігати герметичність. На фото нижче широке (20 мм) ребристе ущільнення водостоку PROFiL та іншого бренду – не таке ефективне.

G:\Новая папка\Новая папка\IMG_7247.JPG

Також важливий матеріал, з якого виготовлені ущільнення. Найкраще для цього підходить EPDM каучук, який зберігає властивості десятиліттями, причому у значному діапазоні температур від -60 до +120°С.

Як вибрати діаметр водостічної системи

Водостічні системи випускаються у різних діаметрах, залежно від площі покрівлі, з якої потрібно зібрати воду. Водостоки PROFiL випускаються у двох типорозмірах 130/100 та 90/75, де перша цифра – це діаметр ринви, а друга – труби. У таблиці нижче показано залежність пропускної спроможності водостічної системи від діаметра, розміщення та кількості точок зливу.

Також на нашому сайті можна розрахувати кількість елементів водостоку. Для цього потрібно перейти до розділу Розрахунок водостоку. У ньому необхідно вибрати тип покрівлі з кількох типових варіантів, який максимально схожий на вашу. Після цього потрібно ввести розміри покрівлі, включаючи довжину від карнизних звисів до покрівельного гребеня. Далі визначитися з кольором, та отримати результат: список елементів водостоку. Якщо потрібна докладніша інформація, або ваша покрівля дуже нестандартної конфігурації, – наш техвідділ допоможе зробити розрахунок. Для цього необхідно надіслати нам ескіз покрівлі з розмірами.

Як на нашому сайті знайти магазин водостоків у будь-якій точці України

Для цього необхідно перейти до розділу Де купити, там буде рядок пошуку та інтерактивна карта. У рядку пошуку потрібно ввести назву вашого населеного пункту або адресу. В результаті буде сформовано список найближчих дилерів, див. зразок видачі для міста Черкаси.

Серед наших партнерів є: магазини з продажу водостоків та інших будматеріалів, торгові компанії, які працюють із доставкою, та будівельно-монтажні організації. У монтажних організацій можна замовити водостічні системи під ключ, про що ми вже згадували.

Перевага в тому, що у всіх можна купити водосток PROFiL за фіксованою ціною.

Кожному дилеру надано унікальний ідентифікаційний номер. Його слід озвучити нашому оператору. Після чого ми зв'яжемося з компанією, перевіримо чи зможуть вони виконати ваше замовлення в прийнятні терміни. Якщо виникнуть якісь складнощі – ми знайдемо іншого найближчого дилера, який зможе виконати ваше замовлення на водостічну систему. Після чого передамо їх контакти вам, а ваші – в організацію-партнер. Так ви заощадите час і 100% знайдете магазин з продажу водостоку у вашому регіоні.

Якщо потрібна допомога в розрахунках або виборі магазину з продажу водостоку, дзвоніть або пишіть в онлайн-чат.