Будинок без водостоку: міф чи реальність?

Будинок без водостоку: міф чи реальність?

Останнім часом активний ритм життя змушує нас замислюватися про створення зони особистого комфорту: будь це приватний будинок в межах міста чи тихий заміський будинок. Головне, щоб він був затишним і зручним. Сучасні багатоповерхові новобудови пропонують деякі зручності в цьому плані, але бажання ввечері вийти на власне подвір'я , подихати свіжим повітрям і подивитися на зірки ні з чим не зрівняється.

Стають зрозумілими бажання багатьох українців придбати готовий або побудувати свій власний будинок. І оскільки український споживач починає рахувати гроші, то питання про покупку ділянки для будівництва стає більш актуальним, ніж покупка готової будівлі. Нинішній покупець, прагнучи заощадити гроші, охоче стає і архітектором, і будівельником, і дизайнером власної «маленької Швейцарії».

У будь-якому випадку власники приватного будинку повинні розуміти, що така споруда вимагає догляду і правильного змісту. Щоб будинок прослужив довгий час, можна продовжити термін його експлуатації шляхом грамотного догляду.

Покрівля будинку, будь це котедж, дачний невеликий будиночок чи інша архітектурна споруда з якісної покрівлею, це, звичайно, добре, однак якщо не вирішити більш глобальної проблеми - налагодити організований водостік - то це позначиться на якості будь-якої будівлі.

Адже водостічна система - це не просто деталь дизайну, яка додає будинку естетичного вигляду. Це - його довговічність, надійність і захист від зовнішніх впливів. Отже, водостік надійно захищає будинок від руйнівного впливу опадів. Без організованого водостоку, тобто водостоку по всьому периметру будівлі, дощова і тала вода стікає по стінах, куди забивається поривами вітру.

Розводи і патьоки, тріщини, що утворилися в цегляній кладці чи штукатурці не тільки не прикрашають будинок, але й призводять до руйнування облицювання фасаду, фундаменту та й самої покрівлі, якщо вода затримується на даху. Вода, накопичуючись внизу, може легко підмити фундамент, в результаті чого відбувається осідання грунту і перекіс всієї будівлі. І через недовгий час новий і гарний будинок буде просто не впізнати.

Крім того, усунення пошкоджень, які можуть виникнути при відсутності водостічної системи (наприклад, проведення робіт з осушення підвалів, повторна оштукатурування пошкодженого фасаду, поправка пошкодженого фундаменту, боротьба з грибком, який обов'язково з'явиться на вологій поверхні) за один-два сезони може перевищити вартість водостічної системи в кілька разів. І мова йде не тільки про вкладені гроші, а й про вкладену працю і витрачений час.

Від усіх цих незручностей може і повинна захистити якісно підібрана водостічна система. І цілком зрозуміло, що при всьому різноманітті водостічних систем, що розрізняються за параметрами і матеріалами, на будівельному ринку України дуже складно вибрати ту, яка не розчарує.

Протягом 20 років, лідируючі позиції на українському ринку займає водостічна система польського виробництва PROFiL, оскільки має не тільки якісні технічні характеристики але і виглядає дуже привабливо.

До того-ж, PROFiL виготовляє водостічні системи з високоякісної сировини використовуючи технологію моноекструзіі, це робить неможливим використання низькоякісної, вторинної сировини і дозволяє отримати максимально однорідний, і якісний пластик на виході, якому не страшні ні екстримальні морози ні пекуче сонце.

У той же час більшість виробників на ринку віддає перевагу більш дешевій і низькоякісній технології. Коекструзія, такий метод виробництва винайдений для одного - використовувати вторинну, низькоякісну сировину. Водостічна система, виготовлена методом коекструзії, з першого погляду радує низькою ціною, насправді нестійка до змін температури і швидко втрачає колір. Всі ці проблеми виникають не тільки через використання низькоякісної сировини, а й з-за того, що водостік складається з декількох шарів пластика, які поступаються в стійкості механічних навантажень одному цілісному шару.

Крім того, цілісний шар пластику можливо фарбувати тільки одним способом - повністю весь елемент. Повністю пофарбований елемент водостоку має ряд переваг перед тонким шаром пофарбованого пластику. Один з них - це те, що коли водостік починає втрачати колір, внутрішня частина елемента продовжує зберігати початковий колір. Така побудова елементів допомагає водостоку зберігати привабливий вигляд довгі роки.

Водостічні системи PROFiL легко справляються з температурними гойдалками, які в нашому кліматі дуже частотні: використання якісної, і що важливо, первинної сировини, надійно захистить ринви, водостічні труби та інші елементи водостічної системи від плавлення, провисання, викривлення і деформації влітку або ж від стискання при переохолодженні і крихкості деталей взимку, оскільки від випадкового удару по переохолодженій трубі, та може лопнути.

Різкі перепади температур також можуть привести до розбовтування сполучних швів на місцях з'єднання ринви, в такому випадку вода починає протікати через ці місця і водостік втрачає свою ефективність. Ущільнювачі в водостічних системах PROFiL шириною 2 см повністю вирішують цю проблему. Використання в них EPDM-каучуку дозволяє витримувати температуру від -100 С ° до +100 С °, забезпечуючи повну герметичність системи.

Потрібно зауважити, що в водостічних системах PROFiL використовують два популярних типорозміри, які дозволяють використовувати систему починаючи з маленьких альтанок і закінчуючи висотними будівлями. І неважливо бізнесмен ви, підприємець або простий дачник - водостічні системи це не те, на чому варто економити.

Ще одним приємним моментом в водостічних системах PROFiL є те, що вони легко монтуються і це може зробити навіть сам покупець. На готовому будинку встановити або змінити систему складніше, але якщо ви зібралися звести або ж поміняти покрівлю, то час подумати і про водостік.

Обирайте водостічну систему, яка надійно прослужить довгі роки!